Cloeck & Moedigh 0413 478 778

Even voorstellen

Jeu de boules vereniging Cloeck & Moedigh is een enthousiaste club van mensen die het ‘petanque’ beoefent. Deze uit Frankrijk afkomstige sport wordt zowel in competitie als recreatief gespeeld.

De vereniging telt circa 150 leden, voor het merendeel afkomstig uit Sint-Oedenrode en een aantal uit omliggende gemeenten.

De vereniging beschikt over een fraaie accommodatie met een 9-tal binnenbanen en buitenbanen die naar behoefte kunnen worden ingezet tot een maximum van 20 banen. De accommodatie ligt in de nabijheid van het centrum en kijkt uit op kasteel Henkenshage.

Naast het sportief met elkaar bezig zijn vormt ook het sociale element een belangrijke factor. Dit blijkt uit de vriendschappelijke omgang tussen de leden waarbij iedereen telt, en het grote aantal leden dat zich als vrijwilliger voor de vereniging inzet.

De vereniging is ontstaan in 1983 uit een enthousiast groepje ‘jeu-de-boulers’ die in Frankrijk met deze sport kennis hadden gemaakt.

Gespeeld wordt volgens de spelregels van het internationaal petanque-reglement.

De vereniging is aangesloten bij de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB) en leden van de vereniging beschikken over een NJBB-licentie. De vereniging maakt deel uit van District Zuidoost van de NJBB. De aangesloten verenigingen nemen deel aan de Nationale Petanque Competitie (NPC). Daarnaast zijn er verschillende toernooien maar ook dagdelen en avonden waarop op recreatieve basis wordt gespeeld. Voor elk wat wils dus.

Op tijden dat de accommodatie niet voor verenigingsactiviteiten gebruikt wordt, biedt Cloeck & Moedigh de mogelijkheid om deze te huren voor een familiebijeenkomst, jubileum e.d. Informatie hierover vindt u onder het menu Verhuur.

Wil je weten of petanque een sport is die ook jou kan boeien? Loop dan eens binnen om vrijblijvend met ons kennis te maken. En wie weet, als het klikt, mogen we misschien ook jou als lid welkom heten.

De koffie staat klaar!